پایگاه داده

نمی‌دانیم مجموعه‌ای از داده‌ها که مدیریت آن توسط یک سیستم مدیریت پایگاه داده انجام می‌شود را چه می‌نامید اما می‌دانیم که افراد و سازمان‌های مختلف از آن تحت عنوان دیتابیس، بانک اطلاعات یا پایگاه داده یاد می‌کنند. قطعا دیتا یا داده‌هایی که به صورت تصادفی کنار یکدیگر قرار گرفته باشد، پایگاه داده نیستند بلکه زمانی می‌توانیم صحبت از پایگاه داده کنیم که داده‌ها با هدف و کاربرد مشخص جمع‌آوری شده باشند.

پایگاه داده چیست و چه کاری انجام می‌دهد؟

زمانی‌که داده‌هایی را پیرامون موضوع مشخص جمع‌آوری کنید و بر اساس ترتیب و نظمی در کنار یکدیگر قرار دهید، می‌توانید بگویید: «من یک پایگاه داده‌ ساخته‌ام». پایگاه داده از یک دفترچه تلفن یا فهرستی از کالاهای انبار شما گرفته تا اطلاعات مربوط به وب‌سایت شما را دربرمی‌گیرد.


هدف از ساخت پایگاه داده این است که داده‌های شما همیشه در دسترس باشد، در کوتاه‌ترین زمان ممکن به دستتان برسد و امکان پشتیبان‌گیری از آن‌ها وجود داشته باشد. به دلیل آنکه پایگاه داده، فرآیندهای تکراری را حذف می‌کند، داده‌های تکراری در پایگاه داده شما به چشم نمی‌خورد و به همین دلیل است که کار برای شما آسان می‌شود.


اگر به کسب‌وکار خودتان یا تمام کسب‌وکارهایی که روزانه با آن‌ها سروکار دارید، نگاهی داشته باشید متوجه خواهید شد پایگاه داده در تمام آن‌ها کاربرد دارد و به شما و صاحبان کسب‌وکارها امکان آن را می‌دهد که داده‌ها را به راحتی ویرایش و کنترل کنید و همچنین به‌روزرسانی، ساماندهی و مدیریت داده‌ها همیشه برایشان در دسترس باشد.

رد پای پایگاه داده در کسب‌وکارها

رد پای پایگاه داده در کسب‌وکارها به حدی پر رنگ شده است که کسب‌وکارها برای بهینه‌سازی فرآیندها و تصمیم‌گیری‌های تجاری هوشمندانه و آگاهانه ناگزیرند از پایگاه های داده استفاده کنند. مدارس، دانشگاه‌ها و موسسات آموزشی تمامی داده های مرتبط با امور دانش‌آموزان و دانشجویان مانند نمرات، اطلاعات هویتی دانشجویان و… را در پایگاه داده ذخیره و نگهداری می‌کنند.
کارخانه‌ها و سازمان‌ها کلیه داده های مربوط به نیروی کار، مشتریان، خرید و فروش و هزاران داده دیگر را در پایگاه داده ذخیره می‌کنند تا در زمان مورد نیاز بتوانند با طی‌کردن مسیری کوتاه و سریع، داده‌ های مورد نیاز را به دست بیاورند و تصمیمات بعدی‌شان را بگیرند.

مزایای پایگاه داده برای کسب‌وکارها
امکان جمع‌آوری و ساماندهی داده‌ های مربوط به خدمات مشتریان، فروش، موجودی محصولات، حمل‌ونقل، امور مربوط به کارکنان و… را فراهم می‌سازد و با بهبود فرآیندها به توسعه کسب‌وکار و افزایش درآمد و سودآوری کسب‌وکارها کمک می‌کند؛
مهم‌ترین پیشنهادات و بهترین راهکارها را برای بهبود تجربه کاربر در اختیار کسب‌وکارها قرار می‌دهد؛
امکان مدیریت و اجرای وظایف را به بهترین شکل برای مدیران و کارشناسان فراهم می‌کند؛
مدیران را مطمئن می‌سازد که هنگام تصمیم‌گیری هیچ داده‌ مهمی از چشم آن‌ها نیافتاده است؛
خیال مدیران کسب‌وکارها را راحت می‌کند که ذخیره ایمن داده‌ های آن‌ها در حال انجام است.

طراحی پایگاه داده را از کجا شروع کنید؟
درست است که تا اینجا درباره کاربرد و مزیت های پایگاه داده خواندید اما یادتان باشد طراحی پایگاه داده زمانی خوب است که قوانینی بر طراحی آن حاکم باشد؛ برای مثال پایگاه داده بایستی به نحوی طراحی گردد که فضا را هدر ندهد و احتمال خطا و ناهماهنگی در آن وجود نداشته باشد. جامع بودن و دقت از دیگر ویژگی‌های پایگاه داده خوب است.
یادتان باشد هر کجای پایگاه داده که به درستی تعریف نشده باشد، تجزیه‌وتحلیل‌های نادرستی را به شما ارائه می‌دهد که شما را گمراه خواهد کرد و تصمیماتی که بر اساس این داده ها گرفته می‌شوند، دقت لازم را ندارد و شما را با مشکل روبرو می‌کند.
توصیه شرکت پردازش داده حلما به شما این است که مبتنی بر قوانینی درست، پایگاه داده ای را طراحی کنید که در تصمیم‌گیری‌ها راهگشای شما باشد. طراحان پایگاه داده شما باید مجهز به تکنیک‌هایی باشند و به شما اطمینان خاطر بدهند که همیشه و به‌آسانی به داده‌ هایی یکپارچه دسترسی دارید.
اﮔﺮ ﻋﻼﻗﻪ‌مند ﻫﺴﺘﯿﺪ درباره طراحی پایگاه داده ﺑﺮاي ﮐﺴﺐ و ﮐﺎر ﺧﻮدﺗﺎن ﺑﯿﺸﺘﺮ ﺑﺪاﻧﯿﺪ می‌ﺗﻮاﻧﯿﺪ درﺧﻮاﺳﺖ ﻣﺸﺎوره را در این بخش، ثبت کنید.